CTM Lyng – vågar tänka annorlunda!

CTM Lyng, som är en del av affärsområdet Energy, har bestämt sig för att revolutionera marknaden med återvinningsbara ljuskällor.

CTM Lyng är en av Norges ledande tillverkare och leverantörer av hemsäkerhetsprodukter, hjälpmedelsteknik och lösningar för kontroll av ljus- och värmehantering för alla typer av byggnader. Under varumärket CircuLine™ har bolaget beslutat att börja utveckla en serie produkter som kommer att tillverkas av återvunnet material och som kan återvinnas cirkulärt.

- Skiftet från glödlampor till LED var en viktig förändring som har minskat strömförbrukningen avsevärt. Ett naturligt nästa steg är att förändra hur ljuskällorna produceras, säger VD för CTM Lyng, Terje Lillemo.

Det flesta ljuskällor produceras idag på ett sätt som medför att de slängs när livslängden är över.

- Den tid det tar att demontera en traditionell downlight, kommer aldrig att motivera att reparera den. Med CircuLine kommer vi att göra det enkelt att plocka isär produkterna för att om det är möjligt att reparera effektivt, alternativt återanvända de hela delarna till nya produkter, fortsätter Terje Lillemo

Terje Lillemo, VD CTM Lyng

Söker efter samarbetspartners

CTM Lyng har än så länge inte en kommersialiserad produkt att visa upp. För att kunna börja utveckla och producera de nya ljuskällorna krävs att de hittar partners som kan leverera återvunna komponenter till den nya produktlinjen.

- Just nu letar vi tillverkare och partners som vill vara en del av vår resa att förse marknaden med hållbara ljuskällor, utformade för ett långt liv i byggnader och hem över hela världen, avslutar Terje Lillemo.

Kontakta CTM Lyng